Cancel Preloader

Підтримання чистоти в корівнику та своєчасне виконання належних гігієнічних процедур, гарантія рентабельності вашого тваринницького господарства. Антисанітарія головний ворог фермера, вона веде до збільшення відсотка захворюваності на стаді, сприяє розвитку патогенного середовища, що завдає прямої шкоди продуктивності корів.

І молоко, і м'ясо хворих тварин, після лікування антибіотиками, втрачають свої корисні та смакові якості, тому їх прийом має бути строго лімітованим. На сьогоднішній день, найефективнішим і найнешкідливішим способом лікування, і що важливо профілактики, можуть стати пробіотики.

Дуже важливо підтримувати гігієну, копит, сосків вимені корови, це найбільш уразливі органи, через які в організм тварин проникають небезпечні віруси та мікроби. Для профілактики цих захворювань, рекомендується, обробка очищувачами біорозкладаються на водній основі, що містять живі пробіотичні організми.

Ці очищувачі можна використовувати як для обробки тварин, так і всього корівника, і навіть персоналу, що допоможе уникнути утворення гнильного патогенного середовища у загальному мікрокліматі тваринницького приміщення.

Дезінфекція приміщення та якісне очищення доїльних систем та молочного обладнання, не даючи розвинутися шкідливій флорі, є профілактикою захворювань корів. Як правило, ці хвороби є досить поширеним явищем, боротися з яким згодом доводиться за допомогою антибіотиків.

Це такі хвороби як: віспи бляшки на сосках вимені, кров і гній у молоці, мастит, хвороба копит, мокреці, гнійні рани, некробактеріоз, порушення верхнього епітелію шкіри тощо. Профілактика з пробіотиком реально знижує відсоток захворюваності на корів субклінічним маститом, на 75 -100%, без використання медикаментозних засобів. Профілактичне застосування пробіотика дозволяє надалі реально заощадити на купівлі антибіотиків.

Показники бакосемененності, рівень сторонніх включень, кількість соматичних клітин, все приходить у відповідність до ветеринарно-санітарних норм, при систематичному використанні подібних профілактичних заходів. І що дуже важливо, якість молочної та м'ясної продукції виходить у розряд екстра-класу, адже у продуктах будуть відсутні залишки отрутохімікатів, частки яких потрапляють у молоко при обробці тварин традиційними дезінфектантами.

Ефект від застосування пробіотичних миючих засобів можна буде оцінити місяці через три. Якщо розпорошуючи засіб, обробляти соски вимені корови безпосередньо після доїння і вранці і ввечері, результат не змусить себе чекати, за наступні півтора два місяці, не виявиться жодної корови захворілої на мастит. Вим'я корови стає м'якшим за рахунок пом'якшення шкіри сосків, відсутності мікротріщин та виразок, що сприяє підвищенню якості доїння, і звичайно продукту. Пробіотик проникаючи всередину, прочищає молокопроводи від залишків згорнутого молока та патогенної флори. Висока проникність пробіотика, не зрівняється з жодним медикаментозним традиційним препаратом.

Якщо у тварини хвороба ніг, то, починаючи процедури обприскування, вже протягом доби можна відзначити позитивну динаміку оздоровлення, тварина зможе ступати на хвору кінцівку. Два тижні обприскування препаратом покажуть очевидний прогрес у загоєнні виразок та повне лікування хвороб ніг, що істотно знизить витрати на лікування. Після проходження лікування, потрібно продовжувати профілактичне обприскування ніг, і обов'язково шкіри тварини, створюючи пробіотичний захист.

У приміщенні корівника, крім застосування гноєприбиральних конвеєрів, має проводитися профілактичне прибирання, для підтримки здорового мікроклімату, і рекомендується проводити щоденне обприскування з пробіотиків, влаштовуючи водно-дисперсний дощ. Обприскування проводиться в будь-якому приміщенні, що дуже зручно, у цьому випадку відбувається одночасна обробка тварин та приміщення.

Важливо пам'ятати, що здорова атмосфера та загальний мікроклімат, це здоров'я тварин та отримання якісного продукту, що є головною умовою для рентабельності вашого господарства.